T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okullarda Gıda Güvenliği Eğitimleri Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 19.03.2019

Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2018-2022 Stratejik Planı doğrultusunda, "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" amacıyla İl Müdürlüğümüzce; Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerine, "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında eğitim verildi. 

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Yüksek Mühendisi Sibel KARASALİHOĞLU ve Veteriner Hekim Neslihan Deniz DERE'nin katıldığı eğitimde; güvenilir gıda, gıdanın bilinçli tüketilmesi, sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattı ile ilgili bilgiler verildi.

Gıda Yüksek Mühendisi KARASALİHOĞLU tarafından, "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında, sunum eşliğinde verilen eğitimde; Öğrencilerin evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiği, "fastfood" türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden uzak durmaları gerektiği anlatıldı.

Okul kantin ve yemekhanelerinde, bireylerin evlerinde ve alışverişlerinde dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında sunum yapıldı. Ayrıca eğitimde Alo Gıda 174 Hattı hakkında bilgiler verilerek, gıdaya yönelik her türlü şikâyette bulunabilecekleri ifade edildi.

Tüketici olan öğrencilerimizin de birer denetçi oldukları ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu ifade edilerek, öğrencilerimizin sordukları sorulara cevap verilmesinin ardından eğitim sona erdi.