T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Müdürlüğümüzde "Pastacılık Ürünlerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri ile Etiket Yönetmeliği Bilgilendirme Eğitim Toplantısı" düzenlendi.

Yayın Tarihi : 24.12.2019

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce, İlimizde pastacılık faaliyetinde bulunan esnaflarımıza yönelik olarak organize edilen "Pastacılık Ürünlerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri ile Etiket Yönetmeliği Bilgilendirme Eğitim Toplantısı"  19/12/2019 tarihinde İl Müdürlüğümüz Güray KOÇAK Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Eğitim toplantısına İl Müdür Yardımcısı Mücahit TEMUR, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet DENİZ, Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Ufuk DRAVOR, Oda Genel Sekreteri Mahmut KAVUNCU, pastacılık faaliyetinde bulunan işletme yetkilileri ve pasta ustaları katıldı.

İl Müdür Yardımcısı Mücahit TEMUR açılış konuşmasında; "Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından biri, ülkemizde çiftlikten sofraya kadar tamamlayıcı ve etkin bir gıda kontrolü ile güvenilir gıda üretimini sağlamaktır. Günümüzde gıda güvenilirliği giderek daha fazla önem kazanan bir kavram haline gelmektedir. Bu amaçla İl Müdürlüğümüzce, pastane ürünlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ile Etiket Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda gıda ile ilgili mesleklerle iştigal eden esnaflarımızın bilgilendirilmesi amacıyla Pastane Mamulleri Üretimi için İyi Hijyen Uygulamaları Eğitim Toplantısı düzenlenmiştir. Söz konusu eğitimin pastacılık sektörüne önemli bir katkı sağlayacağını temenni ediyorum" dedi.

Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Ufuk DRAVOR ise "Esnaf ve Sanatkârlar Odamız, hem üyesi olan esnaf ve sanatkârların sayısal büyüklüğü hem de bağlı teşkilatının yaygınlığı nedeniyle çok geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürmektedir. İl Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu bu eğitim toplantısı, gıdanın üretimi, muhafazası ve tüketiciye sunumuna kadar olan sürecin her aşamasında gıda güvenilirliğinin sağlanabilmesi amacıyla, esnaf ve sanatkârlarımıza ve sektördeki diğer işyerlerine yol göstermeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce düzenlenen İyi Hijyen Uygulamaları Eğitiminin pastacılık sektöründeki esnaf ve sanatkârlarımıza önemli bir katkısı olacağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Semiha ÖZDEMİR ve Veteriner Hekim Halis Turgut BAYDAR tarafından gıda güvenilirliğinin sağlanmasında genel kurallar, üretim yerlerinde iyi hijyen kuralları amacıyla uyulması gereken şartlar, üretim yapılan yerlerin üretim planı doğrultusunda alet, ekipman, makine kullanımı, altyapı, temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri, atık yönetimi, depolama şartları, personel hijyeni, gıda maddelerinin taşınması, pastane ürünlerinde kontaminasyona neden olabilecek durumlar, alınması gerekli tedbirler, mikrobiyolojik analizler ve sonuçları, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketiciyi Bilgilendirme Yönetmeliği, Beslenme Bildirimi hakkında işletmecilere ayrıntılı sunum yapıldı.

Yüksek katılımın olduğu eğitim toplantısı karşılıklı soru cevap şeklinde sona erdi.