T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

DADAY İLÇESİNDE MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA, AŞILAMA VE BAHÇELERDE İLKBAHAR BAKIMI İLE İLGİLİ EĞİTİM DÜZENLENDİ

Yayın Tarihi : 24.03.2022

​     İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik katkıları; Kastamonu Slow Food, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sarıkonak Kadın Kooperatifi, Üretici ve Çiftçilerimizin katılımı ile Daday İlçesi İnciğez Köyünde Meyve Ağaçlarında Budama, Aşılama, Meyve Bahçelerinde İlkbahar Bakımı ve Kültürel Önlemlerle ilgili eğitim düzenlendi. Eğitim; Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel TANRIKULU, KTV Şube Müdürü Uğur ERTOP, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ümit UÇAR, Daday İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin KOCAOĞLU, Slow Food Kastamonu Birliği Başkanı Gülsen KIRBAŞ, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Alev SÖKMEN, Doç. Dr. Aydoğan, AYDOĞDU, Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP, Sarıkonak Kadın Kooperatifi Başkanı Mihriban TÜFEKÇİ, İl Müdürlüğümüz teknik personeli, Slow Food Kastamonu Birliği üyeleri, Daday Fidanlık Şefliği Personeli, çiftçilerimiz ve diğer sivil toplum kuruluşu üyelerinin katılımı ile İnciğez Köyü Balabanağa Çiftliğinde gerçekleştirildi.

    İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel TANRIKULU, katılımcılara İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimize verilen teknik ve maddi desteklerden bahsetti. TANRIKULU; "İki yıldır içinde bulunduğumuz şartlar ve COVİD Pandemisi hepimizi çok olumsuz etkiledi. Gerek Çiftçilerimizle gerekse Üreticilerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla bir araya gelemedik. Pandemi sürecinde alınan tedbirlerin iyi anlamda kaldırılması ile beraber; bugün düzenlediğimiz ve bundan sonra düzenleyeceğimiz bu tür etkinliklerle boşa geçmiş iki yılımızı telafi edeceğimizi umuyoruz. Bu vesile ile bu etkinliği düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

     Daha sonra Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ümit UÇAR ve Ziraat Mühendisi Yusuf Yalçın KAPI tarafından Meyve Ağaçlarında Budama, Aşılama, İlkbaharda bahçe bakımı, hastalık ve zararlılara karşı alınacak kültürel önlemlerle ilgili uygulamalı bilgiler verildi.

     Katılımcıların yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından işletme ziyaretleri yapılarak eğitim sonlandırıldı.