Tarladan sofraya güvenli gıda anlayışıyla halkımızın sağlıklı, güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak için; İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından fırınlarda yapılan gıda denetimleri 2019 yılında da aralıksız olarak devam ediyor.
2019 yılı başı itibariyle ilimiz fırınlarında; İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürü ile Kontrol Görevlileri tarafından etkin bir denetim gerçekleştirildi.
Fırın denetimlerinde; işletmelerin kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri, satış koşulları ve ekmek gramajları kontrol ediliyor. İşletme sahipleri ve çalışanları ise, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendiriliyor. İlimiz Merkezde bulunan 32 ekmek fırınında denetim gerçekleştirilmiş olup, 10 işletmede eksiklikler belirlenerek süre verilmiştir.
2018 yılında ise; İl ve İlçelerimizde bulunan toplam 149 fırında 253 denetim yapılmış olup, bir işletmeye idari para cezası ve 43 işletmede eksiklikler belirlenerek süre verilmiştir.
"Yediğine içtiğine dikkat et" sloganı ile; bundan sonra da denetimlerimiz, aralıksız olarak sürdürülecektir.