Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KASTAMONU İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ABANA
    • AĞLI
    • ARAÇ
    • AZDAVAY
    • BOZKURT
    • CİDE
    • ÇATALZEYTİN
    • DADAY
    • DEVREKANİ
    • DOĞANYURT
    • HANÖNÜ
    • İHSANGAZİ
    • İNEBOLU
    • KÜRE
    • PINARBAŞI
    • SEYDİLER
    • ŞENPAZAR
    • TAŞKÖPRÜ
    • TOSYA
    BİRİMLER
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • HUKUK BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
  • PROJELER
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

81 İlde Eş Zamanlı Gıda Denetimi: İlimizde Yüksek Riskli Ürünlere Sıkı Kontrol

28.11.2025 / Gösterim Sayısı : 89 / Arşiv

​Bakanlığın talimatları doğrultusunda, 5996 sayılı Kanun kapsamında 81 ilde yürütülen gıda güvenliği denetimleri çerçevesinde et, tavuk, süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal gıdaların satış noktaları ile toplu tüketim yerlerinde kapsamlı incelemeler gerçekleştirildi.

İlimizde İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yürütülen denetimlerde toplam 100 kontrol görevlisi görev aldı. Ekipler, işletmelerde ürünlerin son tüketim tarihleri, muhafaza koşulları, bozulma ve bulaşma riskleri ile hijyen gerekliliklerine yönelik resmi kontroller gerçekleştirdi. Bu kapsamda ürünlerin uygun sıcaklıklarda saklanması, hijyen kurallarına uyulması ve tüketici sağlığını tehdit edebilecek risklerin ortadan kaldırılması için detaylı incelemeler yapıldı.​

Halk sağlığının korunması amacıyla yapılan denetimler sonucunda uygunsuzluk tespit edilen işletmelere gerekli idari yaptırımlar uygulandı. Yetkililer, vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması için 7/24 denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti ve vatandaşlara şüpheli durumları Alo 174 Gıda Hattı üzerinden bildirmeleri çağrısında bulundu.

Fotoğraf Galerisi (11)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Tarımsal Kuraklık İl Kriz Yönetimi 2025 Yılı O ...
...
İl Müdürlüğümüz Bünyesinde Görev Yapan Tüm Per ...
...
Kastamonu Meralarına "Can Suyu": Kdakp Kapsamı ...
...
Ipard Iıı Programı Kapsamında Üst Düzey Ziyare ...
...
Kooperatifçilik Temalı “Lider Tarım Çocuk Kamp ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Saraçlar Mahallesi Bayındır Sokak No:2 37820 Merkez/KASTAMONU

  • Telefon : +90 366 212 86 89 - 214 10 75 - 214 84 00

  • Faks : +90 366 214 31 70

  • E-Posta : kastamonu@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI