Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki İşbirliği Protokolü kapsamında; sütün üretiminden tüketimine kadar geçirdiği tüm aşamalarında güvenilirliğin sağlanması ve tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması amacıyla çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla, İlimiz İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile "Süt Hijyeni Kursu" İlimiz Merkez Duruçay Köyünde açıldı.
İl Müdürlüğümüz personeli Gıda Mühendisi H. Serra ÇETİN tarafından verilen "Süt Hijyeni Kursu" nun açılışına, ahır ve süt üretiminde en önemli rolü olan kadın çiftçilerimiz ve İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel SELBİ katıldı.
Kursun açılış konuşmasını yapan Veysel SELBİ; Süt hijyeni konusundaki eğitimlerin en önemli hedeflerinin gıda güvenilirliğine ilişkin doğru ve güncel bilgi sunmak, gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları gerçekleştirmek ve sütün arzında sürdürülebilirliği sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca İl Müdürlüğümüz tarafından tarım ve hayvancılık konularında kursların, eğitimlerin ve bilgilendirme toplantılarının yoğun bir şekilde devam edeceğini ifade etti.
Duruçay Köyü ve civar köylerden 48 kadın çiftçinin katılımı ile gerçekleşen kurs boyunca; sütün kalite özellikleri ve güvenilirliğini korumak için üretimde dikkat edilmesi gereken hususlar, süt sağım hijyeni, süt üretiminde yer alan unsurların hijyeni ve dezenfeksiyonu, sütün depolanması, sütün nakli, gerekli kayıtların tutulması gibi konular çiftçilerimize aktarıldı.