İLİMİZİN SÜT KALİTESİ KÜÇÜK İŞLETMELERDE SAĞIM HİJYENİ GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ İLE ARTACAK
İlimiz süt üreticilerimizin en önemli sorunu, kaliteli süt üretimidir. Bu amaç ile koordinasyon ve tarımsal veriler şubesinde görevli, Dr. Banu Çiçek BİDECİ, Kadir ÇAVDAR VE Ferhat ÖZGÖVERCİKLİ tarafından hazırlanan Tarım ve Orman bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğümüze sunulan proje ile Proje kapsamında, 420 adet 30lt 'lik süt güğümü ve 420 adet sağım hijyen seti gibi ekipmanlar dağıtılacaktır. Projenin bütçesi 426. 570 TL dir.
Projenin ilk etabında Tarım İl Müdürlüğü Güray Koçak Toplantı Salonunda yapılan törende, Uygulamalı 40 saatlik süt hijyeni eğitimine katılan ve "Uygulamalı Süt Sığırcılığında Sağım ve Sanitasyon Eğitimini alan 45 çiftçi için gerçekleştirildi. Eğitim sürecinde, Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu ÇİÇEK BİDECİ ve Yüksek Ziraat Mühendisi Ferhat ÖZGÜVERCİKLİ, katılımcılara bilgi aktardı. Süt güğümü ve sağım hijyen dağıtımın yanı sıra, süt hijyeni ve sanitasyon sertifikasını almaya hak kazanan Terzi Köyü süt üreticilere de sertifikaları verildi.
Törene; İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Koordinasyon ve Tarımsal veriler şube müdürü Uğur Ertop, hayvan sağlığı şube müdürü İbrahim Burak Emiroğlu, Parmaklı Türbe Kooperatif Başkanı Mehmet Karasu, Mescit köyü muhtarı ve Kooperatif Başkanı Ferhat Yaylacıoğlu ve yetiştiriciler katılmıştır.
Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, birlikte gerçekleştirilen bu tür projelerin artarak devam edeceğini vurguladı. Oldukça verimli geçen etkinlik, katılımcılar arasında memnuniyetle karşılandı ve gelecek benzeri faaliyetlere duyulan ilgi arttı.